Presentació de l’equip de les Classes du patrimoine

 Linda Marie 
Aquesta historiadora de l’art formada en la conservació del patrimoni i en la gestió cultural coordina el projecte i porta l’equip de les Classes du Patrimoine de l’Institut Francès de Barcelona. Amb una experiència en l’Oficina del Quebec de Barcelona, ha col•laborat sobretot en la cooperació cultural i en el desenvolupament de la francofonia a Catalunya. Amb un enfocament pedagògic, aconsegueix compartir ,a grans i petits, la seva passió per Barcelona durant les visites i els tallers de les Classes du Patrimoine.

 

 Isabel Barber Martínez de la Torre 

Aquesta grafista especialitzada en l’edició d’art, llicenciada en ceràmica, Belles Arts i museologia toca totes les tecles d’una àmplia gamma de suports i de tècniques artístiques. Ha animat molts tallers escolars i desplega la seva energia i el seu talent amb els joves.

 

 Lucie Decoudu 

Dintre l’École Nationale Superieure des Arts Decoratifs, s'interessa i experimenta una quantitat de técniques artístiques (dibuix, pintura, gravat, ceràmica, metall, vidre, fusta, joieria...) per a especialitzar-se finalment en “Disseny” (arquitectura d'interior, urbanisme i paisatgisme). Formada en mosaic durant tres anys amb el prestigiós Pierre Mesguich, funda de seguida el seu propi taller “mosaicocamaleon”.

Instalada fa gairebé 10 anys a Barcelona, on no ha deixat de viure del mosaic, exposa, ven, ensenya i realitza tot tipus d'encàrrecs en mosaic fàcilment exportables. Cursos per adults i nens de tots els nivells, on introdueix diverses tècniques i materials. Els seus objectius: transmetre i compartir el seu plaer de crear, renovar les seves creacions a partir de l'artesania per avançar cap a l'art i el disseny.

http://www.mosaicocamaleon.com/

 

 Raphaël Giraud 

Raphaël Giraud va nèixer a Montpellier el 1979, quan Joe Dassin i John Lennon encara eren vius. Després de una infancia i una escolaritat normals, va caldre trobar camins de vida, i Raphaël va decidir dedicar-se al que li agradava: els llibres (d’història) i la música. Així doncs, va acabar els seus estudis en un conservatori de la regió de París i se’n va anar a Lyon a treure un títul de pedagogia músical, i al mateix temps, el diplomat d’Història, Fa tres anys que viu a Barcelona, es dedica a la pedagogia musical amb diversos públics, i li agrada explicar històries dels homes i del seu passat. 

 

 Alice Lancien 

És arquitecta urbanista, llicenciada per l’Escola nacional superior d’arquitectura de Marsella i també titular del màster d’Urbanisme de l’Institut d’urbanisme de Paris. La seva trajectoria professional l’ha portada a explorar el context euromediterrani, així com a la recerca d’experiències de planificació urbana innovadores. Tant mateix, ha col•laborat amb les administracions publiques tals com el sector “regeneració urbana i desenvolupament local” del municipi de Turi, i l’Agència d’ecologia urbana de Barcelona. Particularment sensible a la qüestió de l’intel•ligència i l’intel•ligibilitat del projecte arquitectònic i urbà, insisteix durant les seves ultimes actuacions en la importància de un enfocament pluridisciplinar, integrat i ancorat en el context local. Els seus últims treballs es basen en qüestions de sensibilització mediambiental, i de participació ciutadana en el proces de projecte.

http://www.alicelancien.com

 

 Véronique Michel 

És llicenciada per l’Escola del Louvre i ha treballat durant deu anys a la galeria Marwan Hoss de París, col•laborant en el muntatge d’exposicions d’art modern i contemporani. Des de fa deu anys està instal•lada a Barcelona i s’encarrega de conferències d’història de l’art i història de les religions a l’Institut Francès de Barcelona.

 

 Carmen Doora 

 Cristina Candela 

Compartir: