A l’ocasió del Dia Mundial de l’Alimentació, i en el marc de la segona edició de "Otoño verde" de la Temporada Cultural 2024 de l’Institut français d’Espanya, dedicada al medi ambient i a la transició ecològica, et convidem a assistir a la taula rodona que reunirà a destacats experts francesos i espanyols entorn de l’alimentació sostenible.

Esdeveniment en francès i castellà amb traducció simultània.

L’agricultura i l’alimentació sostenibles constitueixen uns dels majors reptes mediambientals als quals s’enfronten les societats actuals. Segons les estimacions de la FAO, la producció alimentària haurà d’augmentar un 60% per a satisfer les necessitats d’una població mundial que aconseguirà prop de 9.500 milions d’habitants en 2050. Per a complir amb aquest objectiu i garantir la seguretat alimentària, la salut ambiental, l’equitat social i econòmica, cal repensar la governança global dels sistemes alimentaris. Des dels organismes internacionals fins a les associacions locals, com transitar cap a un model d’alimentació sostenible?

A l’ocasió del Dia Mundial de l’Alimentació, i en el marc de la segona edició de “Otoño verde” de la Temporada Cultural 2024 de l’Institut français d’Espanya, una seqüència dedicada al medi ambient i a la transició ecològica, et convidem a assistir a una taula rodona, organitzada en col·laboració amb la Fundació Daniel i Nina Carasso, que reunirà a destacats experts francesos i espanyols entorn de l’alimentació sostenible.

Ponents:

  • Nicolas Bricas, Director de la Càtedra UNESCO sobre Sistemes Alimentaris Mundials, expert en socioeconomíadels sistemes alimentaris i investigador titular del Centre de Cooperació Internacional en Recerca Agrícola per al Desenvolupament (CIRAD – UMRMoisa). És membre del panell internacional d’experts IPES-Food. 
  • Isabel Cerrillo García, sòcia fundadora de Alimentta i membre del grup de treball «Salut i nutrició». Professora i Investigadora del Departament de biologia molecular i enginyeria bioquímica de la Universitat Pablo de Olavide, és especialitzada en nutrició i bromatologia.
  • Cecilia Díaz Méndez, Catedràtica de Sociologia i directora del Grup de Recerca en Sociologia de l’Alimentació de la Universitat d’Oviedo. Les seves recerques s’orienten a l’anàlisi dels determinants socials de l’alimentació i les causes i efectes de la globalització alimentària.
  • Jean-Baptiste FauréEnginyer agrònom, graduat per la AgroParisTech, Jean-Baptiste Fauré va treballar durant gairebé 15 anys en el Ministeri d’Agricultura i Alimentació de França, principalment com a cap de l’Oficina d’Ajudes a Zones Desfavorides i a l’Agroambient, i com a adjunt a la subdirectora «Europa». Des de 2022, exerceix les funcions de Conseller Agrícola en l’Ambaixada de França a Madrid per a la Península Ibèrica, Portugal i Andorra.

Moderació

  • Ana Moragues Faus, Directora del Food  Action and ResearchObservatory de la Universitat de Barcelona. És doctora en Economia agrícola, Sociologia rural i Política alimentària i enginyera agrònoma, especialitzada en medi ambient.

Amb la presencia de la llibreria Jaimes.

También te puede interesar

Trobades – conferències

CONFERÈNCIA I «Desafiaments de l’Alimentació del Futur»

lloc

Institut français de Barcelona

Sessions

Dimarts 29 oct. 2024
19:00